Toisin kuin monet ajattelevat, tunturissa sijaitsevan loma-asunnon lyhytaikainen vuokraaminen on nykyajan varausalustoilla (Booking.com tai AirBnb) ja hyvien yhteistyökumppaneiden avulla todella helppoa. Kaiken paikan päällä tekemisen voi ulkoistaa ja näin ollen voit hallinnoida majoituskohdettasi vaikka maailman toiselta laidalta älypuhelimen tai tietokoneen avulla. Asuntosijoittaminen on siis mahdollista aloittaa myös loma-asunnolla tunturissa.

 

Miten päästä alkuun?

 

Käytännössä homma toimii näin. Haarukoi välittäjän kanssa sijoitustoimintaan hyvin soveltuva kohde tunturista. Osaava loma-asuntojen välittäjä osaa sanoa millainen vuokramarkkina erilaisilla kohteilla haluamallasi alueella on sekä millaisia kuluja kohteen pyörittämisestä syntyy. Loma-asunnon hankittuasi tee kohteen ylläpidosta sopimus paikallisen mökkihuollon kanssa. Välittäjät osaavat myös auttaa sinua löytämään sinun tarpeisiisi sopivan huoltokumppanin alueelta. Huoltokumppanin kanssa on hyvä sopia tarkkaan kaikista ylläpitoon liittyvistä asioista. Sovi normaalien tarkastusten ja siivous asioiden lisäksi esimerkiksi, että huoltaja säätää lämmitykset sovitulle tasolle jokaisen vuokralaisen jälkeen, huoltaja uusi vialliset polttimot automaattisesti ja huoltaja raportoi sinulle puutteista ja rikkoontumisista, näin saat pidettyä kohteesi kokoajan hyvässä kunnossa.

Ennen kuin laitat loma-asunnon vuokralle, tee sinne tarpeen mukaan pieni stailaus raikastamaan kohteen ilmettä. Pienillä asioilla, kuten tekstiilien uusimisella tai valaistuksen uusimisella on suuri merkitys kohteen vuokramyynnissä. Kuvaa kohde ammatti valokuvaajan kanssa, sillä hyvät kuvat ovat paras tapa erottautua edukseen vuokraus alustoilla. Syötä kohteesi tiedot mahdollisimman täydellisesti varausalustalle. Käytä hetken aikaa tutkien markkinoita ja hinnoittelua. Hinnoittelet oman kohteesi alustalle markkinahintoja myötäillen ja realistisesti. (Hinnoittelussa paikallinen välittäjä osaa olla avuksi) Avaa kohteesi varattavaksi. Tietojen syöttämiseen ja markkinoiden tutkimiseen sinulla kuluu noin 2-3 tuntia.

Nyt olet valmis aloittamaan menestyksekkään vuokrauksen. Ota vastaan varauksia, viestittele asiakkaiden kanssa aktiivisesti, silloin heille tulee tunne, että heistä välitetään. Lähetä uudet varaukset sopimuksesi mukaan 1-2 viikon välein mökkihuollolle. Tähän sinulla kuluu noin 1-2 h viikossa. Yksinkertaista vai mitä? Asuntosijoittaminen voi olla myös normaalisti tunnettua tapaa tuottavampaa ja miksi ei hauskempaakin kun saat olla itse vuorovaikutuksessa useiden asiakkaidesi kanssa.

Hyvin valitulla kohteella ja tällä pienellä noin 4-6 tunnin kuukautisella aika panostuksella pääset jopa 10% tuottoihin! Parhaimmillaan asiakkaamme ovat päässeet jopa 12 % nettotuottoihin. Muista pitää paikat kunnossa, jolloin asiakkaasi ovat tyytyväisiä. Oma tavoitteemme on investoida 5-10 % tuotosta vuosittain kohteen ylläpito korjauksiin tai perusparannuksiin.

 

Antti, Partner, LKV, loma-asuntosijoittaja
Kuuru LKV

Ruka logo
Drop logo
Familon logo
Syöte logo
Pentik logo
Liitto logo
Asiakastieto logo
SKVL logo

© 2023 Kuuru LKV Oy (3219018-7). Kaikki oikeudet pidetään. Rekisteri ja tietosuojaseloste.