Panostatko sinä laadukkaisiin kuviin kun vuokraat loma-asuntoasi? Laadukkaisiin kuviin panostaminen ei välttämättä tule heti ensimmäisenä mieleen ja monet aliarvioivat laadukkaiden kuvien merkityksen. Lue alta miksi juuri sinun tulisi panostaa laadukkaisiin kuviin jatkossa. 

 

Laadukkaat kuvat herättävät kiinnostuksen

 

Yksi tärkein vinkki kun vuokraat omaa loma-asuntoa, on panostaa laadukkaisiin valokuviin. Kun ihmiset varaavat loma-asuntoa paikasta, jossa he eivät ole ennen käyneet, tapahtuu valinta täysin varaussivustolta saadun informaation perusteella. Tässä vaiheessa kohteen kuvilla on todistetusti suuri merkitys valintapäätökseen kirjoitetun informaation lisäksi. Kuvilla luodaan mielikuvia ja saadaan asiakas vakuuttuneeksi kohteen ainutlaatuisuudesta. Ideaalitapauksessa kuvat esittelevätkin kohteen laajasti ja edustavasti. Kuvien avulla asiakas saa katsauksen kohteen ympäristöön ja myös kohteen tilat voidaan esittää kattavasti esiin nostettuja mukavia yksityiskohtia unohtamatta. Kuvien avulla voidaan myös esitellä kohteen varustelua, jolloin majoittuja voi jo ennakkoon punnita sopiiko kohde varusteluineen heidän tarpeisiinsa.

 

Laadukkaiden kuvien merkitys

Laadukkaiden ja ajantasaisten kuvien merkitys

 

Vielä tänäkin päivänä usein majoituskohteen kuvat ovat varaussivustoilla huonolaatuisia, eivätkä ne esittele kohdetta riittävästi. Koska kuvien tulisi välittää kohteen tunnelmaa ja esitellä kohde tarpeeksi hyvin, siirtyy majoituspaikkaa etsivä potentiaalinen asiakas seuraavaan kohteeseen, jonka kuvat on parempia. Jokainen vuokranantaja voi kuvitella itsensä matkailijan asemaan, ja miettiä vuokraisiko itse kyseisen kohteen sitä esittelevien kuvien perusteella. Etenkin tilanteessa, jossa matkailijalla ei ole entuudestaan mitään tietoa kohteen tiloista, varustelusta ja ympäristöstä nousee kuvien tärkeys merkittävimmäksi valintakriteeriksi.

On tärkeää, että kuvat vastaavat todellisuutta, eivätkä ole liian ruusuisia. Jos kuvat ovat vuosikymmeniä vanhoja, antavat ne ruusuisemman kuvan kohteesta ja matkailija myös olettaa pääsevänsä niiden mukaiseen kohteeseen. Jos matkailija olettaa saavansa kuvien perusteella parempaa kun todellisuudessa on vastassa, näkyy pettymys kohteen arvioinneissa negatiivisesti. On myös tärkeää pitää kohde kuvien mukaisessa kunnossa, niin tilojen kuin varusteiden osalta. Kun teet kohteessa perusparannuksia, muista näyttää se kuvilla myös matkailijoille, jotka etsivät seuraavaa lomanviettopaikkaa.

Pienetkin asiat, joista voit kuvien avulla viestiä tuleville asiakkaille voivat olla merkityksellisiä – älä siis aliarvioi laadukkaiden kuvien tärkeyttä. Kuten vanha sananlasku kuuluu: ”Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” pitää paikkansa kun markkinoit loma-asuntoasi. Parhaiten saat apua kuvaukseen ammattikuvaajalta, joka osaa auttaa sinua kertomalla mitä ja miten olisi hyvä kuvata. Voimme lämpimästi suositella kuvaajaamme Niko Häggmania, joka kuvaa Rukan ja Syötteen alueella. Nikon kokemus ja ammattilaisen silmä takaavat aina onnistuneet sekä laadukkaat kuvat. Voit tutustua Nikon ottamiin kuviin sekä tarkemmin kohteiden kuvauspalveluun hänen kotisivuilla.

Ruka logo
Drop logo
Familon logo
Syöte logo
Pentik logo
Liitto logo
Asiakastieto logo
SKVL logo

© 2023 Kuuru LKV Oy (3219018-7). Kaikki oikeudet pidetään. Rekisteri ja tietosuojaseloste.