Miltä kuulostaa ajatus pinttyneestä ja pimeästä loma-asunnosta? Täynnä tavaraa aikakaudelta, jolloin tavaran määrä oli luksusta.

 

Miten nostaa loma-asunnon arvoa

 

Loma-asunto nostaa arvoaan jo tavaran karsimisella. Kun katsotaan kokonaisuutta uusin silmin, niin saadaan pienelläkin stailauksella tilasta nykyaikainen ja upea. Vanhat mäntypaneelitkin saadaan näyttämään upeilta kun rinnalle on nostettu laadukkaita sisustustuotteita. Mietitty sisustuskokonaisuus luo moniaistisia ärsykkeitä, jotka tekevät tilakokemuksesta ehjän.

Tilassa erilaisilla pinnoilla, muodoilla ja materiaaleilla voidaan aktivoida erilaisia aisteja, mikä lisää tilan tarjoamaa elämyksellistä kokemusta. Ympäröivässä luonnossa on valmiiksi sopivassa suhteessa erilaisia pintoja, värejä sekä muotoja. Tätä samaa voidaan tietoisesti rakentaa myös sisätiloihin, kun otetaan huomioon tämä moniaistisuus. Onnistunut kokonaisuus sisätiloista voi olla verrattavissa paikka ja luontokokemukseen.

 

Sisustuksen merkitys

 

Sisustuksen tavoitteena on luoda viihtyisyyttä ja mukavuutta. Nämä saavutetaan hyödyntämällä valoa, mittasuhteita, värejä ja erilaisia struktuureja. Tila, joka tukee käyttäjän intohimoa, täyttää vaatimuksen hyvinvointia tukevasta ympäristöstä. Erityisesti käsin kosketeltavissa pinnoilla on erityinen vaikutus elämyksen kokemiseen. Luonnon materiaalit, pehmeät tekstiilit sekä kova keramiikka ovat tästä hyviä esimerkkejä materiaaleista, jotka ovat kosketuksissa ihmiseen tavalla tai toisella, ja tekevät vaikutuksen. Elämys tarjoaa muiston merkityksellisestä paikasta. Se voi olla esimerkiksi joku visuaalinen elementti, teos tai sisustustuote, joka palauttaa kokemuksen.

Kirjoittanut Liisa Karppinen, yritysmyyjä Pentik

 

Pentik on uusin lisäys yhteistyökumppaniemme joukkoon. Stailaamme myyntiin tulevat kohteet kotimaisen Pentikin laadukkailla sisustustuotteilla.

 

Pentik tunnelmakuva 2

Ruka logo
Drop logo
Familon logo
Syöte logo
Pentik logo
Liitto logo
Asiakastieto logo
SKVL logo

© 2023 Kuuru LKV Oy (3219018-7). Kaikki oikeudet pidetään. Rekisteri ja tietosuojaseloste.