Syötteen alueen loma-asuntojen arvonnousu jatkuu

Korona ja vallitseva maailman tilanne ovat vaikuttaneet loma-asuntomarkkinoilla vaihtelevasti viimeisten vuosien aikana. Koronan aikaan loma-asuntojen kysyntä kävi kuumimmallaan ja etenkin Syötteellä loma-asunnot vietiin käsistä. Maailman tilanteen vuoksi loma-asuntokauppa kuitenkin pysähtyi hetkeksi vuoden 2022 aikana, mutta ennusteet ja luvut kertovat kaupan palanneen jo lähes normaalille tasolle. Uusia kohteita tulee myyntiin tasaiseen tahtiin ja ostajat ovat lähteneet taas rohkeasti liikkeelle.

Vaikka ajankohtaiset myllerrykset ovat antaneet osansa loma-asuntomarkkinoihin, yksi asia on varmaa – Syötteen loma-asuntojen arvo on ollut nousu johdanteinen jo pitkään.

 

Syötteen loma-asunnot ovat erinomainen sijoituskohde

Arvonnousu on toinen tuoton lähde, kun puhutaan loma-asuntosijoittamisesta. Loma-asunnon arvonnousuun vaikuttavat monet tekijät, kuten sijainti, alueen kehitys, palvelut sekä loma-asunnon kunto. Toinen tuoton lähde on vuokratuotto. Vuokratuotto tarkoittaa sitä tuottoprosenttia, jolla voidaan mitata vuokrattavan loma-asunnon tuottavuutta.

Keskimäärin Syötteen alueen loma-asuntojen hinnat ovat nousseet 20-30% kuluneen viiden vuoden aikana tulee ilmi Kiinteistönvälitysalan keskusliiton hintaseuranta palvelusta. Alueen johtava kiinteistönvälitystoimisto Kuuru LKV on noteerannut hinnankehityksen etenkin myydessään samoja kohteita useampaan otteeseen kuluneen viiden vuoden aikana. Kun sama kohde tulee uudemman kerran myyntiin, on arvon nousua mielenkiintoista seurata sekä vertailukelpoisuus on läpinäkyvää.

Syötteen hintataso on edelleen kohtuullinen ja suhteessa muihin hiihtokeskuksiin kiinteistöjen ja loma-asuntojen arvot tulevat nousemaan vielä entisestään. ’’Syöteen loma-asunnot ovat edelleen kokoonsa ja palveluihin nähden edullisia jos verrataan muihin Suomen hiihtokeskuksiin’’, sanoo Kuuru LKV:n kiinteistönvälittäjä Antti Suhonen. ’’Lisäksi on odotettavissa, että loma-asuntojen arvot Syötteellä nousevat edelleen vielä tulevinakin vuosina’’, jatkaa Suhonen.

Syötteen loma-asunnoissa on tapahtunut sekä erinomaista arvon nousua kuin myös alueen vuokralla olevien loma-asuntojen vuokratuotto on taattu. Sijaintinsa sekä palveluidensa puolesta Syötteen alue vetää puoleensa paljon lomailijoita, joten vuokratuottoa tulee tasaisesti ympäri vuoden. Olit sitten ostamassa tai myymässä omaa loma-asuntoa – nyt on hyvä hetki. Kysyntä alueen loma-asunnoista, uudiskohteista ja tonteista on kiihtynyt ja nyt onkin otollinen hetki toimia.

Me Kuuru LKV:llä tunnemme Syötteen loma-asuntomarkkinat ja osaamme auttaa sinuavuosien ammattitaidolla!

loma-asuntosijoittaminen mökeillä, mökin myynti itse, miten myydä mökki, ostetaan mökki, kiinteistönvälitys ruka, kiinteistönvälitys ylläs, kiinteistönvälistys levi, kiinteistönvälitys ylläs, kiinteistönvälitys syöte, kiinteistönvälittäjä oulu, lkv oulu, habita oulu, bo lkv, bo oulu, toivo lkv, kiinteisömaailma, op lkv, laina loma-asuntoon, myytävät loma-asunnot

Ruka logo
Drop logo
Familon logo
Syöte logo
Pentik logo
Liitto logo
Asiakastieto logo
SKVL logo

© 2023 Kuuru LKV Oy (3219018-7). Kaikki oikeudet pidetään. Rekisteri ja tietosuojaseloste.